Mijn werkzame leven

Mijn toespraak tijdens het symposium t.g.v. van het afscheid van mijn werk bij de gemeente Eindhoven werd ook 'opgeluisterd' door mijn oudste en toen nog enige kleindochter Bonnie.

Om diezelde reden heb ik in dat jaar ook het voorzittersscahap van de VVE van mijn appartementsgebouw beëindigd. Na 10 jaar  is het trouwens goed dat een dergelijke functie naar iemand anders overgaat.

Naast deze meer formele functies heb ik mijn dochter, Petra Teune, op afstand met raad en daad bijgestaan bij het schrijven van haar boek: “Johnny Rosenberg, een moderne Sinto-jongen in twee werelden”. Het is in 2013 uitge-bracht. Het ziet er prachtig en verzorgd uit en het is onderhoudend geschreven. Ik mag trots zijn op onze 'Peet'.


Als je mij iets wil laten weten, dan kun je me mailen: h.v.veldhuijzen@gmail.com

Direct bij de start van mijn pensionering in 2004 ben ik secretaris geworden van de LSO (landelijke Sinti Organisatie), een belangen-organisatie voor in Nederland woonachtige Sinti. Nadat de LSO moest worden opgeheven als gevolg van het stop zetten van de subsidie ben ik vanaf 2010 nog enige tijd voorzitter geweest van de Adviesraad van de NISR (Nederlands Instituut voor Sinti en Roma). Bedoeling was om culturele projecten te beoordelen en daarover te adviseren aan het NISR-bestuur. In 2014 heb ik mijn lidmaatschap van Probus-Best helaas moeten opgeven vanwege mijn voornemen om in Spanje te gaan overwinteren.

Mijn toespraak tijdens het symposium t.g.v. van het afscheid van mijn werk bij de gemeente Eindhoven werd ook 'opgeluisterd' door mijn oudste klein-dochter Bonnie.


Mijn Werkzame leven


Mijn sociaal-maatschappelijke activiteiten tijdens en na mijn 'arbeidzame leven'.


Tijdens mijn ‘werkzame leven’ heb ik me in mijn vrije tijd onder meer bezig gehouden met de oprichting van een openbare school in mijn vorige woonplaats Mierlo. In diezelfde tijd was ik verder direct betrok-ken bij de oprichting van een D66-afdeling in Mierlo en was ik secre-taris van het regiobestuur van D66-Noord-Brabant. Later ben ik op landelijk niveau lid geweest van resp. de Advies Raad en de Onder-wijswerkgroep van D66. Beide gremia waren bedoeld om de Tweede Kamerfractie te ondersteunen. Daarnaast ben ik in Mierlo van 1980 tot 1988 lid van de gemeenteraad geweest voor deze partij.

Van 1998 tot 2013 ben ik spelend lid geweest van de Helmondse accordeon-ensembles van Accordeana. Een mooie herinnering be-treft het feit dan ik tijdens mijn laatste Accordeana-concert de (elec-tronium) fluitsolopartij heb mogen spelen van Morgenstimmung (Peer Gynt Suite nr. 1 van Edvard Grieg). Daarnaast was ik resp. secretaris en voorzitter van deze vereniging van 1999 tot 2008 en daarna tot 2013 coördinator concertorganisatie en -planning.