Mijmeringen

Mijmeringen

'Tegenwoordig gaat alles wat met informatie en com- municatie te maken heeft snel, kort, beeldend en vluchtig. Schrijven doen we in een raar soort twitter-taaltje. Met veel plaatjes, anders houden we de aan-dacht er niet bij. En wat we elkaar laten weten, zijn vooral  goed nieuwsshowtjes; melden hoe knetter-goed het met ons gaat als rasgenieters van een geslaagd, spannend en enerverend leven. Of we ventileren - hoog van de toren en recht voor z'n raap - onze negatieve emoties. Ongenuanceerd en niemand en niets ontziend. En over van alles hebben we een mening. Maar zelf een mening vormen, ho maar!'


Bovenstaande oprisping uit 2018 was de aanleiding om mijn website te gaan ‘verrijken’ met columns.

Een soort van platform om met elkaar op een redelijke manier van gedachten te wisselen. Zonder gelijkhebberig gedoe of te-kort-door-de-bocht uitingen.

Gaande weg werden die columns echter meer mijmeringen. ‘Kleine’ onderwerpen over persoonlijke aangelegenheden van en tussen mensen. Dus geen ‘grote’ zaken die te maken hebben met politieke of bestuurlijke kwesties. Dit, terwijl ik in mijn leven toch vooral bezig ben geweest met dat laatste! Misschien kom ik tot mijn keuze omdat ik meer en meer in de gaten krijg dat het verspilde moeite is om je als ouder-wordende-mens druk te blijven maken over grote wereldzaken. Je bent immers niet meer zo in de gelegenheid om daar echte invloed op uit te oefenen. Generaties na mij zijn aan de beurt! Ook om te herstellen wat is of nog steeds wordt verkloot.

Echter, ook het mijmeren over de ‘kleine’ maar zeker niet onbelangrijke roerselen-des-levens kan wellicht een helpende bijdrage betekenen voor wie dat - wel of niet toevallig - aanspreekt.

En, nog steeds indachtig een uitspraak van Gerwin van der Werf: 


Je kunt schrijven zonder schrijver te zijn,

zoals je kunt pianospelen zonder pianist te zijn"


Mijmeringen 61 t/m 70


Mijmeringen 71 t/m 80

Als je mij iets wil laten weten dan kun je me mailen: h.v.veldhuijzen@gmail.com